Letar du efter ett smarrigt tillbehör som kan lyfta vilken måltid som helst? Prova detta enkla och läckra örtsmör med cashewnötter och färska örter!
Det passar till så mycket, exempelvis så är det perfekt att bre på en bit nybakat bröd eller låta det smälta över pasta. Med cashewnötter och en mix av dina favoritörter kommer detta örtsmör garanterat att bli en favorit i ditt kök!
Vegansk
Ingredienser:
120 g cashewnötter + 500 ml kokande vatten
60 ml havredryck
Saften från 1 citron
1 tsk. salt
2 vitlöksklyftor
2 nävar färska örter
Gör så här:
Blötlägg cashewnötterna i 20 minuter
Häll av och skölj nötterna med nytt vatten
Mixa cashewnötter, havredryck, citronsaft, salt och vitlök till smörkonsistens i en mixer
Hacka örterna och blanda det i nötblandningen
Lägg det hela i en burk och kyl i minst 4 timmar innan användning
Förvaras i kylskåp (lita på dina sinnen hur länge den håller sig fräsch – lukta och smaka).