Dessa snabba och enkla wraps är perfekta för en enkel lunch med familj eller vänner. De passar också som ett lågkalorialternativ för de som äter 1200–1500 kalorier om dagen.
Tillagningstid, mindre än 30 minuter
2 Portioner
Varje portion ger 271 kcal, 21 g protein, 14 g kolhydrater (varav 13 g socker), 13,5 g fett (varav 2,5 g mättat fett), 6 g fiber och 1,2 g salt.
Ingredienser:
1 isbergssallad
1 kokt kycklingbröst (cirka 100 g), skinn- och benfri
⅓ gurka
1 morot, skalad och skuren i tunna stavar
½ röd paprika, urkärnad och skuren i tunna stavar
5 rädisor, sköljda och tunt skivade
Färska korianderblad
1 lång röd chili, fint hackad
3 salladslökar, sköljda och fint skivade
limeklyftor, att pressa över
För sataysåsen:
3 msk crunchy jordnötssmör
1 msk sötsur chilisås
2 tsk mörk sojasås
2 tsk färsk limejuice
Tillagning:
1 För att göra sataysåsen, lägg jordnötssmöret i en liten skål och rör i 2 msk nykokt vatten. Blanda i chilisås, sojasås och limejuice. Häll över till en liten dippskål som du placerar i mitten av en stor bricka eller fat.
2 Ta 8 stora salladsblad, som du sköljer och låter torka.
3 Skär de kokta kycklingbrösten i tunna skivor och placera på brickan eller fatet med sataysåsen. Arrangera salladsbladen, gurkan, moroten, paprikan, rädisorna och koriandern i separata högar bredvid kycklingen. Lägg chilin och salladslökarna i separata små skålar på brickan.
4 För att göra wrapsen, lägg ett urval av grönsakerna i salladsbladen. Lägg till ett par kycklingskivor och toppa sedan med sataysås, salladslökar och chili efter smak. Garnera med färsk koriander och pressa över lite lime innan du sveper resten av bladet runt fyllningen. Servera direkt.